Експерт: 700 заяв українців в ЄСПЛ щодо окупації Криму - це мізерно мало

Експерт: 700 заяв українців в ЄСПЛ щодо окупації Криму - це мізерно мало

Укрінформ
До Європейського суду з прав людини направлено 700 заяв громадян України за фактами наслідків неправомірної окупації Криму Російською Федерацією.

Про це на прес-конференції в Укрінформі повідомив автор монографії "Анексія Криму - міжнародний злочин" професор, доктор юридичних наук, завідувач кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету Олександр Задорожній.

"Мені відомо, що до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) направлено 700 заяв громадян України за фактами наслідків окупації Криму Російською Федерацією. Але 700 заяв - це мізерно мало", - заявив Задорожній.

За його словами, Європейська конвенція з прав людини з 2010 року допускає таку можливість - безпосередньо звернутися до ЄСПЛ з позовом до держави-окупанта, дії якого порушили його права.

"Я думаю, насправді б ішлося про десятки тисяч громадян, які могли б притягнути до відповідальності як державу Росію, так і конкретних фізичних осіб, які порушили права людини", - зауважив Задорожній.

На думку експерта, українська держава повинна взяти на себе роль координатора і надати людям необхідні послуги, щоб вони могли скористатися своїм правом звернення до Європейського суду.

Як вважає Задорожній, "одного гучного позову Коломойського у цій справі мало".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-