Порошенко і урядова делегація відбули до Давосу

Порошенко і урядова делегація відбули до Давосу

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко і урядова делегація відбули на економічний форум в швейцарському Давосі.

Про це під час засідання Кабінету міністрів розповів Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Президент України і урядова делегація відбули економічний форум в Давос", - зазначив Яценюк.

За його словами, основними питаннями, які обговорюватимуться на форумі, буде падіння цін на нафту, зміни в глобальній економіці вцілому та зменшення темпів росту економіки Китаю і найбільших світових економік. "Це не може не впливати на економіку України", - наголосив глава уряду.

Нагадаємо, 20 січня у Давосі розпочався щорічний Всесвітній економічний форум. Більше 2,5 тис. лідерів вищої ланки, у тому числі понад 50 глав держав і урядів, близько тисячі керівників багатонаціональних компаній зібралися на швейцарському гірськолижному курорті для обговорення кроків "поліпшення ситуації у світі".

Президент України Петро Порошенко 20-22 січня також здійснить робочий візит до Швейцарської Конфедерації для участі у Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Глава Української держави візьме участь у неформальних засіданнях світових економічних лідерів на теми "Імперативи на 2016 рік" та "Боротьба з гібридними загрозами". Програмою візиту також передбачено низку двосторонніх зустрічей Порошенка, зокрема з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, президентом Міжнародного Комітету Червоного Хреста Петером Мауером, прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте, з провідними представниками міжнародних бізнесових та інвестиційних кіл.

Міністр економіки України Айварас Абромавичус планує в ході економічного форуму в швейцарському Давосі протягом 20-23 січня провести зустрічі з комісаром ЄС з питаннь торгівлі Сесілією Мальмстрьом та міністрами торгівлі США та Канади - Пенні Прітцкер та Христею Фріланд.

Міністр фінансів України Наталія Яресько повідомила про  більше 15 робочих зустрічей з іноземними колегами-міністрами фінансів інших країн, а також з керівництвом міжнародних фінансових організацій-партнерів, які відбудуться в рамках форуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-