Яценюк обіцяє назвати прізвища корупціонерів -

Яценюк обіцяє назвати прізвища корупціонерів - "жодної політики..."

Оновлено
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк ініціює зустріч Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ, керівника Нацполіції, Голови СБУ, нового антикорупційного прокурора, Міністра юстиції України "з тією метою, щоби передати від імені Уряду України перелік проваджень, які, на нашу думку, потребують невідкладного розслідування і притягнення корупціонерів до відповідальності".

Про це глава уряду заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 20 січня, інформує Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ. 

Насамперед, наголосив Прем'єр, "досі не розслідувана практично жодна оборудка Януковича і колишнього режиму": "Мільярдні кошти, які арештовані урядом, залишаються на рахунках арештованими і не конфіскованими. Минуло два роки".

"Уряд - це не суд, не прокуратура і не слідство. Уряд - це орган, який відповідає за виконавчу владу. І ми зі свого боку несемо конституційну відповідальність за економічну і соціальну стабільність, якої неможливо досягнути без справедливості в судах і реальної боротьби з корупцією", - сказав Яценюк.

"Сподіваюся, що завтра в нас буде дуже предметна і ефективна розмова про те, як реально відновити в країні справедливість, притягти корупціонерів до відповідальності. І не просто як, а коли це буде зроблено", - зазначив він.

Глава уряду наголосив, що за результатами засідання він поінформує "про конкретний перелік кримінальних проваджень з конкретними фактами, з конкретними іменами і цифрами": "Без жодної політики - тільки склад злочину, який необхідно буде взяти до провадження. І ми, як уряд, надамо повне сприяння реальній боротьбі з корупцією".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-