Однією з цілей агресії РФ проти України став зрив видобування сланцевого газу - експерт

Однією з цілей агресії РФ проти України став зрив видобування сланцевого газу - експерт

Укрінформ
Однією з цілей агресії Росії проти України став зрив програм з добування сланцевого газу, зокрема освоєння Юзівської площі компанією Shell та Олеської площі компанією Chevron, а також - розробки глибоководного чорноморського шельфу компанією ExxonMobil.

Про це в ході круглого столу в Укрінформі на тему: "Національний фонд розвитку як механізм деолігархізації" заявив директор енергетичних програм Центру "НОМОС" Михайло Гончар.

"На думку нашої експертної групи, одним із мотивів російської агресії проти України був зрив масштабних проектів, пов'язаних з розробкою надр України", - сказав він.

За його словами, успішна реалізація цих програм несла б значні загрози для російського газового гіганта - Газпрому.

«Той ресурсний потік, який був би згенерований, автоматично звузив би ринок газу для Газпрому, причому не тільки в Україні, а також і в Європі», - уточнив Гончар.

Нагадаємо, за підрахунками Центру "НОМОС", реалізація на території України програм з добування сланцевого газу, зокрема освоєння Юзівської площі компанією Shell та Олеської площі компанією Chevron, а також розробки глибоководного шельфу компанією ExxonMobil могли б принести до українського бюджету від 64 до 100 млрд доларів за 40 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-