Голландські депутати хочуть знати, чи є російський вплив на референдум щодо України

Голландські депутати хочуть знати, чи є російський вплив на референдум щодо України

Укрінформ
Голландські депутати від партії D-66 звернулися із запитом до МЗС Нідерландів з проханням роз'яснити, чи існують ознаки впливу Росії на майбутній референдум щодо Угоди про асоціацію з Україною.

Такий запит депутати Шурд Шурдсма та Кейс Верхувен відправили у зв'язку із статею у британській газеті The Telegraph, у якій із посиланням на джерела повідомляється про розслідування СШАщодо впливу Росії на європейські партії, повідомив депутат Кейс Верхувен на своєму Twitter.

"Чи є у вашому полі зору будь-які ознаки, що на майбутній референдум щодо Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС може будь-яким чином, у тому числі й фінансово, впливати Росія?", - йдеться у запиті.

Депутати також хочуть знати, чи правда, що аргументи організаторів референдуму дуже схожі на посили російської пропаганди, а також якою буде реакція уряду на цю публікацію.

Нагадаємо, британська газета The Telegraph повідомила з посиланням на власні джерела, що директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер отримав від Конгресу США інструкції почати розслідування російського впливу на європейські політичні рухи в останні 10 років. У попередньому досьє про російський вплив у Європі кажуть, що він помічений у Франції, Нідерландах, Угорщині, Австрії та Чехії. Про які саме партії йдеться, не повідомляється. Однак у публікації згадується, що російський вплив було виявлено у зв'язку із референдумом щодо Угоди про асоціацію у Нідерландах. Зокрема, як повідомили джерела газети, аргументи на підтримку референдуму "дуже схожі" із російською пропагандою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-