ПАРЄ ще не отримала листа від Росії щодо її делегації

ПАРЄ ще не отримала листа від Росії щодо її делегації

Укрінформ
У ПАРЄ поки не підтвердили отримання офіційного листа про те, що повноваження російської делегації на 2016 рік будуть запитуватися пізніше.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Ради Європи.

«Нам поки про це невідомо. Можливо трохи згодом ми зможемо вас поінформувати», - зазначила представниця прес-служби.

Попередній порядок денний роботи зимової сесії ПАРЄ, яка пройде у Страсурзі з 25 по 29 січня ц.р. не змінився. План роботи, з яким можна ознайомитися на офіційному сайті ПАРЄ не містить жодного пунку щодо планів обговорення питання повноважень російської делегації. Як і минулого тижня, серед головних питань, які обговорюватимуться на зимовій сесії асамблеї, викоремлені міграційна криза, бороттьба з міжнародним тероризмом та вибори президента ПАРЄ. Зокрема, питання мігрантів планується обговорити у ході заслуховання доповідей «Середземномор'я: шлюз для нелегальної міграції» і «Організована злочинність та мігранти» 27 січня. Проблеми боротьби з міжнародним тероризмом – у ході обговорення доповідей «Іноземні бойовики в Сирії та Іраку» і «Боротьба з міжнародним тероризмом як захист стандартів і цінностей Ради Європи» - 27 та 28 січня. Ескалацію в Нагірному Карабасі обговорюватимуть 26 січня та ситуацію в Косово 28 січня.

Втім остаточний порядок денний планується затвердити у перший день зимової сесії 25 січня.

Нагадаємо, що заступник керівника російської делегації в ПАРЄ Леонід Слуцький заявив сьогодні що за підписом двох спікерів парламенту РФ на ім‘я президента ПАРЄ відправлено лист про те, що повноваження російської делегації на 2016 рік будуть запитуватися пізніше.

Також повідомлялось, що російська делегація не переводила гроші за членство в Раді Європи.

Заступник голови комітету з економічної політики Ради федерації РФ Сергій Калашников в коментарі "Комерсанту" також підтвердив, що платежу в Раду Європи не було і дав зрозуміти, що РФ не має наміру платити, поки не повернеться в ПАРЄ.

Відтак, російська делегація просто не з’явиться на засідання для того, щоб у ПАРЄ не змогли продовжити санкції проти неї: санкції ПАРЄ юридично накладаються як обмеження на роботу національної (в даному разі – російської) делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-