Скасування віз для України Єврокомісія планує

Скасування віз для України Єврокомісія планує "запустити" до квітня

Укрінформ
Єврокомісія чекає від України повного виконання деяких зобов’язань, щоб ініціювати в першому кварталі 2016 року законодавчий процес зі скасування візового режиму для українських громадян.

Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоханнес Хан перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно України: деякі зобов’язання, взяті Президентом і Прем’єр-міністром, мають бути виконані. Але ми очікуємо, що дуже скоро отримаємо доповідь про це, зробимо необхідні оцінки, і в першому кварталі подамо наші пропозиції щодо візової лібералізації», - пояснив ситуацію єврокомісар.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2015 року Єврокомісія позитивно оцінила прогрес України у завершенні імплементації плану дій візової лібералізації. Далі, за процедурою, Єврокомісія має ініціювати законодавчий процес у Раді ЄС і Європарламенті щодо включення України до переліку країн, для громадян яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей Шенгенською зоною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-