Голова МЗС Данії: ЄС не «підказуватиме» Україні перестановки в уряді

Голова МЗС Данії: ЄС не «підказуватиме» Україні перестановки в уряді

Ексклюзив
Укрінформ
Данія виступає з ініціативою покращення координації процесу євроінтеграційних реформ в Україні, але не втручається у формування структури уряду.

Про це заявив журналістам у понеділок у Брюсселі міністр закордонних справ Данії Крістіан Йєнсен, відповідаючи на запитання власного кореспонденту Укрінформу.

«Я впевнений, що уряд України може сам вирішити для себе, як організувати свою структуру. Ми виступили з листом ініціатив щодо цього. Але це ані мені, ані ЄС вказувати Україні, як формувати власний уряд. Але найважливішим пріоритетом є координація між ЄС і Україною процесу спільної роботи, як забезпечити, щоб наші зусилля принесли найуспішніший результат. Проте ми не вказуємо, як переформатувати український уряд», - пояснив ситуацію глава МЗС Данії.

Він наголосив, що найкращим результатом для Європи є вільна, демократична і успішна Україна. У цьому зв’язку данський міністр висловив сподівання на якнайскорішу імплементацію поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі ЄС-Україна, у чому Данія також максимально зацікавлена.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок міністри закордонних справ країн-членів Євросоюзу обговорять ініціативу Данії щодо покращення координації процесу євроінтеграційних реформ в Україні. Серед можливих пропозицій розглядається призначення у складі Кабінету Міністрів України віце-прем’єр-міністра з питань європейської інтеграції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-