Райнін: Харківщина лідирує за числом затримань корупціонерів

Райнін: Харківщина лідирує за числом затримань корупціонерів

Укрінформ
Немає претензій до правоохоронців щодо виявлення корупціонерів. Інше питання, що судову систему треба змінювати.

Так сказав журналістам голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У 2015 році відкрито понад 700 адміністративних і кримінальних проваджень за фактом корупційних дій представників влади, і більшість справ доведено до судів. Робота ведеться постійно, щодня затримання: хтось попався на тисячі, хтось - на 100 тисячах, але відповідальність мають нести всі. Наприклад, днями затримали заступника голови РДА Жовтневого району міста Харкова, а також інспекторів "Харківобленерго", які брали хабарі з комерційних структур за підключення до енергопостачання. На день раніше затримали двох прикордонників і двох підприємців, які налагодили контрабандну діяльність", - зазначив Райнін.

За його словами, немає претензій до правоохоронців щодо виявлення корупціонерів.

"Інше питання, що судову систему треба змінювати. Сьогодні нікому не дозволено тиснути на судову владу, а вона зіпсована", - додав  Райнін.

За його словами, Харківська область першою зробила системні зміни в роботі органів влади, спрямовані на боротьбу з корупцією.

"Ще в червні 2015 року в нас запроваджена електронна система реєстрації прав на нерухомість. Також першими ми почали видачу електронних виписок із земельного кадастру. Працює електронна система бюджетних закупівель "Прозоро". Значить, виключено спілкування громадян з чиновниками. Я звернувся до суспільства із закликом не давати хабарів. Ми також відкрили "гарячу" телефонну лінію щодо хабарництва", - пояснив Райнін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-