Порошенка просять встановити День пам'яті «кіборгів»

Порошенка просять встановити День пам'яті «кіборгів»

Укрінформ
Воїни, які захищали Донецький аеропорт, виступили із зверненням до Президента та уряду встановити Всеукраїнський день пам'яті героїв-"кіборгів".

Про це сказав під час голова "Всеукраїнського Альянсу бійців та волонтерів АТО" Олексій Копишинський на вечорі пам’яті «кіборгів».

"Рік тому, в січні 2015-го, велися найзапекліші бої за Донецький аеропорт. В останні дні захисту Донецького аеропорту - 19 та 20 січня - там загинуло 58 найкращих синів України. Ці захисники своєю кров'ю великими літерами вписали свої імена в історію незалежності України. Ми хочемо звернутися до Президента, до уряду, щоб вони визнали цей день Всеукраїнським днем пам'яті всіх захисників Донецького аеропорту", - підкреслив Копишинський.

Він також наголосив, що "кожна родина, яка втратила там свого годувальника, свого сина, має повністю отримати від держави всі пільги, які держава обіцяла", і що громадськість та активісти будуть всіляко допомагати кожній  родині загиблого бійця.

"Ми повинні зрозуміти, що немає більше України без цієї історії, без наших героїв", - зазначив перший заступник голови Синодального управління військового духовенства України, настоятель Свято-Миколаївського храму на Татарці капелан протоієрей Тарас Мельник.

Від імені Патріарха Київського Філарета, який нагородив посмертно 58 загиблих "кіборгів" медалями "За жертовність і любов до України", він вручив нагороди представникам родин героїв, останніх захисників Донецького аеропорту.

Костянтин Винниченко, президент Благодійного фонду учасників бойових дій "Єдність побратимів" нагадав, що 242 доби "йшла справжня війна, майже пекло, в якій проявили надлюдські якості стійкості захисники Донецького аеропорту". Тим часом про ті події недостатньо інформації, до командування АТО є багато запитань, тому що є підстави думати "про великі зради".

"З 18 по 21 січня 2015 року в Донецькому аеропорту загинуло 58 бійців. Але на той час, мабуть, не тільки сепаратисти вважали захисників ДАП кіборгами, а ще й деякі представники командування ЗСУ. На їхні запити про відсутність бойового комплекту звучала відповідь: "Тримайтеся". На необхідність ротації - відповідь: "Працюємо над цим". 22 січня 2015 року будівля нового терміналу рухнула повністю та під плитою другого поверху залишились не тільки тіла останніх захисників Донецького аеропорту, а й - правда, вся правда тих останніх подій, до якої нам всім разом вкрай необхідно дійти", - підкреслив Винниченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-