Москаль: Вилучений у ПС на Драгобраті пістолет – крадений в СБУ

Москаль: Вилучений у ПС на Драгобраті пістолет – крадений в СБУ

Укрінформ
Один із пістолетів, вилучених у представників «Правого сектору» на гірськолижному курорті Драгобрат, був викрадений у лютому 2014 року під час захоплення управління СБУ в Івано-Франківській області.

Про це заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба ОДА.

За його словами, мало хто спирається на реальні факти довкола злочину на Драгобраті.

«Перед конфліктом представники ПС пиячили, що визнає навіть їхній захист, і були з незаконною вогнепальною зброєю, з якої влаштували стрілянину. Ця ж зброя, згідно з балістичною експертизою, була задіяна ними раніше ще в кількох злочинах у Львівській та Івано-Франківській областях. <…> вилучений у одного з представників ПС пістолет Стечкіна не трофейний, не здобутий у бою з сепаратистами чи російськими військовими на Донбасі, а викрадений 18 лютого 2014 року під час захоплення управління СБУ в Івано-Франківській області і числиться в розшуку», - каже голова Закарпатської ОДА.

Москаль стверджує, що це з’ясувала очолювана ним ТСК Верховної Ради щодо подій на Майдані. Тоді було встановлено, що 18 та 19 лютого 2014 року в ході нападів на приміщення підрозділів правоохоронних органів було викрадено 1 тисяча 223 одиниці вогнепальної зброї та 68 921 одиниць боєприпасів.

«Ще 14 червня 2014 року я передав матеріали ТСК до Генпрокуратури, однак ні особи, що скоїли напади, ні сама викрадена зброя досі не знайдені, де вона використовується, невідомо. І якби не події на Драгобраті, не сплив би й пістолет Стечкіна», - резюмує Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-