Стець: Росія винищила в Криму незалежні ЗМІ

Стець: Росія винищила в Криму незалежні ЗМІ

Укрінформ
Російська окупаційна влада в Криму унеможливила професійну діяльність незалежних журналістів та ЗМІ.

Про це, як повідомляє Урядовий портал, заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Він зазначив, що на меті каральних операцій не тільки унеможливлення професійної діяльності незалежних журналістів та ЗМІ, а й знищення свободи висловлення думок, залякування населення та унеможливлення проявів будь-якої незгоди із репресивною політикою нинішньої «кримської влади».

«Затримання та допит кримського журналіста Заїра Акадирова, а також шантаж та невмотивоване застосування сили до нього з боку російських силовиків – представників сумнозвісного «ОМОНу» – демонструють безпринципне нехтування окупаційною адміністрацією не тільки власним, російським, законодавством і нормами міжнародного права, але й є прикладом цинічної зневаги до прав людини та світових стандартів професійної етики», - наголошує міністр.

Юрій Стець повідомив, що вранці буде зареєстроване звернення до Прокуратури АРК з вимогою виявити всі факти правопорушень й встановити відповідальних за перешкоджання професійній діяльності кримського журналіста.

Як повідомлялось, 15 січня у Криму біля будівлі Верховного суду, де проходило засідання у «справі 26 лютого», співробітниками створеного Росією в АРК «Центру з протидії екстремізму» затриманий кримський журналіст Заїр Акадиров, який прийшов на засідання як слухач.

Сам Акадиров заявляє, що за ним стежать. Крім того, його затримання поліцією відбувалось як викрадення – журналіста намагалися відправити в Центр і лякали «відправити у підвал».

Згодом, після 45-хвилинного допиту, його відпустили.

Після анексії Криму у 2014 році головред «Аргументи тижня - Крим» Заїр Акадиров, який працював у газеті від дня її заснування, змушений був звільнитися через цензуру і втручання у редакційну політику засновників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-