Російських ГРУшників можуть обміняти на Сенцова і Кольченка

Російських ГРУшників можуть обміняти на Сенцова і Кольченка

Укрінформ
Адвокат російського спецпризначення Олександра Александрова Юрій Грабовський заявляє, що спілкувався з переговорником Володимиром Рубаном про можливий обмін затриманих російських військових на українського режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченка або українську льотчицю Надію Савченко.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

При цьому Грабовський зазначив, що це питання поки що закрите, але зауважив, що підтримує ініціативу обміну.

Зі свого боку, голова центру звільнення полонених Володимир Рубан підтвердив інформацію про цю розмову з адвокатами і зазначив, що в Росії погодились на обмін Сенцова та Кольченка на військових Александрова та Єрофеєва.

Рубан повідомив, що центр на зустрічі в Мінську отримав пропозицію щодо обміну Сенцова на Єрофеєва, проте українська сторона запропонувала обмін «два на два»: двох російських спецпризначенців на Сенцова і Кольченка.

Переговірники з боку Росії погодились на такий обмін, зазначив він. «Схема нагального обміну не може бути застосована, поки не буде вироку Александрову та Єрофеєву. Тоді це вже буде обмін за погодженням сторін – вони будуть відбувати покарання на своїй батьківщині. За якихось гарантій дипломати обміняються вже не заручниками, не військовополоненими, а засудженими і кожен поїде до своєї країни, а там ще має отримати помилування», – пояснив Рубан.

Проте, за його словами, також існує можливість обміну російських спецпризначенців на Надію Савченко, такий обмін може відбутися в будь-який момент за наявності політичної волі з обох боків, але він може відбутися і після вироку суду.

Нагадаємо, суд над російськими ГРУшниками в Києві триває, наступне засідання відбудеться 22 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-