Комітету ВР не вистачило голосу для скасування «візової» поправки в бюджет

Комітету ВР не вистачило голосу для скасування «візової» поправки в бюджет

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань запобігання й протидії корупції не зміг рекомендувати парламенту скасувати норму Держбюджету про відстрочку до 2017 року введення електронного декларування доходів чиновників через відсутність кворуму.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми дійшли всіх висновків про те, що закон треба підтримувати, що ми звернемося до уряду і компетентних організацій, щоб  вони прискорили формування НАЗК. Ми домовилися  разом із Міністерством юстиції та громадськими організаціями ще раз подумати щодо подальших змін законодавства, що ми будемо регулярно заслуховувати громадськість і журналістів щодо покарання посадовців, чиї статки не відповідають їхнім деклараціям. Усе це ми будемо робити, єдина біда - у нас не вистачає однієї людини для ухвалення рішень», - сказав голова комітету Єгор Соболєв.

 У цьому зв'язку Соболєв запропонував формально не закривати засідання, щоб на наступних зборах у вівторок, 19 січня,  врегулювати питання та рекомендувати прийняти законопроект.

Зі свого боку, експерт делегації Євросоюзу в Україні Марія Стогова на засіданні цього комітету заявила, що Нацагентство із запобігання корупції й система електронного декларування повинні запрацювати в Україні у першому кварталі 2016 року. "До 1 квітня ми хотіли б бачити й запуск Національного агентства із запобігання корупції, і вже робочу систему електронного декларування, і перевірки цих же декларацій", - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-