Льовочкін у декларації

Льовочкін у декларації "забув" вказати віллу у Франції?

Укрінформ
Творець «Опозиційного блоку», народний депутат Сергій Льовочкін має незадекларовану віллу на Лазуровому узбережжі Франції.

Про це йдеться у матеріалі іншого народного депутата – Сергія Лещенка – на «Українській правді».

«Своєрідний кооператив влаштували собі Фірташ з Льовочкіним на найдорожчих землях Європи – Лазуровому узбережжі Франції. Ці двоє володіють земельними ділянками та віллами у місті Сен Жан Кап Ферра», - пише автор.

За його даними, розкішна вілла Льовочкіна розташована за адресою: будинок 56, бульвар Шарля де Голля у Сен Жан Кап Ферра.

Лещенко зауважує, що Льовочкіну належать одразу п’ять земельних ділянок, об’єднаних однією територією та поштовою адресою, а нерухомість Льовочкіна оформлена на датську компанію Glorietta Investments I APS. Вартість нерухомості, за даними автора, - 40 мільйонів євро. Власник Glorietta Investments I APS – фірма Boutifour SA з реєстрацією у Люксембурзі. Номінальні власники обох – п’ятеро кіпріоток.

«І якщо Фірташ формально ніколи не був на державній службі – хоча багато років плідно «співпрацює» з різними президентами та прем’єр-міністрами – то Льовочкін вже понад десять років є чиновником, а знайдена ним вілла не значиться у жодній декларації», - наголошується у публікації.

У ній також стверджується, що Льовочкін із його оплатою праці як слуги народу позбавлений легальної можливості заробляти на таку нерухомість. «Напевно тому будинок Льовочкіна на Сен Жан Кап Ферра оформлений через ланцюг підставних фірм з реєстрацією в Данії та Люксембурзі з використанням громадян Кіпру як номінальних директорів», - відзначає Лещенко.

Будинок Льовочкіна на мисі Ферра, за інформацією автора, спершу належав родині підприємців, що спеціалізувалися на морських вантажних перевезеннях. Потім – німецьким промисловцям, що займаються виготовленням зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-