Екс-глава Пентагону вважає, що Обама був правий щодо України

Екс-глава Пентагону вважає, що Обама був правий щодо України

Укрінформ
На думку екс-глави Пентагону, США могли б пришвидшити постачання нелетальної зброї Україні.

Про це колишній міністр оборони Чак Хейгл заявив у виступі в Атлантичній раді.

«Адміністрація Обами могла б зробити більше, щоб забезпечити нелетальним оборонним озброєнням та обладнанням українців набагато швидшими темпами», - сказав Хейгл.

Водночас він відзначив, що адміністрація мала бути обережною, аби не відправити сигнал українським військовим, що Сполучені Штати прийдуть, «втрутившись у їх порятунок».

Загалом він позитивно оцінив позицію президента Обами щодо конфлікту в Україні.

«Це була одна з найсильніших переваг у закордонній політиці президента Обами: він не дозволив США бути втягнутими у кризу», - зауважив Хейгл.

На його переконання, Обама дуже ясно дав зрозуміти, що Сполучені Штати не збираються воювати з Росією через Крим, і це було правильно.

Як відомо, Обама торік вказував на те, що американська летальна зброя для України може тільки посилити конфлікт.

У жовтні він також наклав вето на Закон про асигнування національної оборони в 2016 році, який передбачав, у тому числі, виділення Україні $300 млн військової допомоги.

Наприкінці року конгрес США схвалив закон, що підвищив рівень підтримки для України на 2016 рік, a президент Обама підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування. Таким чином, обсяг асигнувань Державному департаменту на потреби допомоги для України на 2016 фінансовий рік становитиме не менше 658 млн 185 тис. доларів США, що на 145 млн доларів більше від початкового запиту. Сукупно кошти, які виділяються Держдепу та Міноборони і можуть бути використані на програми військової та безпекової допомоги Україні, можуть перевищити 300 млн доларів, суму, закладену в Бюджеті на потреби національної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-