У Генштабі сказали, що буде із затриманим в РФ українським військовим

У Генштабі сказали, що буде із затриманим в РФ українським військовим

Укрінформ
У Генштабі підтвердили, що український військовий Максим Шляховий дійсно був затриманий на території РФ, де він опинився за поки що не з'ясованих обставин.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов.

Щодо військового, скоріш за все, буде складений адміністративний протокол за незаконний перетин кордону, а його повернення в Україну може відбутися вже "сьогодні-завтра".

"Наший військовий Максим Шляховий дійсно був затриманий російською стороною. Зараз вживаються усі заходи, щоб повернути його у найкоротший термін. Питання, скоріш за все, буде пов'язане з адміністративним протоколом за незаконний перетин кордону", - повідомив Селезньов, коментуючи повідомлення про затримання українського військового на території РФ.

Речник Генштабу зазначив, що військовий проходив службу в одному з підрозділів поблизу н.п. Мілове, яке знаходиться на самому кордоні з РФ. При цьому, військовий був місцевим, а підрозділ дислокувався там ще до початку проведення АТО.

За словами Селезньова, наразі проводиться службова перевірка щодо обставин затримання нашого військового.

Водночас він назвав безпідставними заяви російської сторони, що у затриманого військового нібито не було при собі документів.

"Росіяни стверджують, що він був нібито без документів, але це, м'яко кажучи, маячня. Якби він був без документів, то не зміг перетнути кордон з українського боку, наші прикордонники його б не пропустили", - сказав речник.

У Генштабі висловили сподівання, що найближчим часом український військовий буде повернений в Україну. "Сьогодні-завтра, думаю, це питання буде вирішено", - заявив Селезньов.

Раніше у середу прикордонники Ростовської області заявили про затримання українського військовослужбовця у н.п. Чертково (знаходиться навпроти Мілового через лінію кордону). За інформацією російської сторони, військовий ЗСУ нібито перетнув кордон поза встановленим пунктом пропуску і не мав при собі документів, які засвідчують особу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-