ГПУ не виявила втручання в авторозподіл справи Корбана

ГПУ не виявила втручання в авторозподіл справи Корбана

Укрінформ
Експертиза комп'ютерної техніки не виявила втручань у роботу автоматизованої системи розподілу справ між суддями Апеляційного суду м.Києва під час розподілу апеляційної скарги адвоката Геннадія Корбана.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, у рамках досудового розслідування у цьому кримінальному провадженні 11 січня у приміщенні Апеляційного суду міста Київ за участю судового експерта, технічних спеціалістів проведено низку слідчих дій. Зокрема, було оглянуто програмне забезпечення АСЕД «Апеляція», що встановлене на серверах Апеляційного суду міста Київ, з метою встановлення процедури розподілу судової справи за скаргою адвоката Олександра Лисака.

"Призначено експертизу комп'ютерної техніки та програмних продуктів, проведення якої доручено експертам Київського науково-дослідницького інституту судових експертиз, згідно з висновками якої ознак втручання в автоматизований розподіл зазначеної справи Апеляційного суду Києва не виявлено", - зазначили у прес-службі.

Наразі проводяться інші слідчі (розшукові) дії, необхідні для прийняття об'єктивного рішення.

Як повідомлялося, 6 листопада Печерський районний суд Києва обрав для голови політради партії УКРОП Геннадія Корбана запобіжний захід - домашній арешт - до 31 грудня 2015 року. 1 грудня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення райсуду про домашній арешт лідера УКРОПа. 28 грудня Дніпровський райсуд Києва змінив запобіжний захід Корбану на взяття під варту терміном на 60 днів. Напередодні цього засідання  Корбана прооперували в клініці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова НАМН України.

31 грудня до Апеляційного суду надійшли звернення захисників Корбана про наявність підстав вважати, що під час розподілу судової справи мали місце дії, пов’язані із втручанням в автоматизовану систему документообігу суду.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін 5 січня доручив внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за результатами розгляду звернення голови Апеляційного суду м. Києва щодо перевірки законності проведення автоматичного розподілу апеляційної скарги на рішення Дніпровського районного суду про арешт Корбана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-