Суд відмовив Швайці у зміні запобіжного заходу

Суд відмовив Швайці у зміні запобіжного заходу

Укрінформ
Печерський райсуд Києва відхилив клопотання адвокатів екс-міністра аграрної політики, голови Харківської облорганізації ВО "Свобода" Ігоря Швайки, якого підозрюють в участі у масових заворушеннях під ВР 31 серпня, про зміну запобіжного заходу у вигляді  застави на особисте зобов'язання.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення виголосила суддя Печерського райсуду Києва Світлана Шапутько.

"У задоволенні клопотання адвокатом Мітюріним про зміну запобіжного заходу у вигляді застави на особисте зобов'язання відносно підозрюваного Швайки Ігоря Олександровича відмовити", - виголосила вона ухвалу.

Після оголошення рішення Швайка прямо в залі судових засідань образливо висловився про прокурора Шевченка.

Як раніше повідомляв Укрінформ, у кінці грудня суд продовжив Швайці запобіжний захід до 23 лютого. Перед тим, 30 вересня Апеляційний суд Києва змінив запобіжний захід на утримання під вартою до 4 листопада і призначив заставу у вигляді 1,2 млн грн. У той же день заставу за екс-міністра вніс його однопартієць, екс-народний депутат Олександр Мирний.

Нагадаємо, 31 серпня, коли Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про зміни в Конституцію в частині децентралізації, сталися заворушення біля стін парламенту, були кинуті димові шашки, вибухові пакети та бойова граната в бік поліції. Загинули троє військовослужбовців Національної гвардії і більше 130 правоохоронців отримали поранення.

Швайку підозрюють в участі у масових заворушеннях, погрозах застосуванням насильства представникам правоохоронних органів, нанесенні ударів з метою заподіяння тілесних ушкоджень правоохоронцям, а також у тому, що він виривав металевий щит з рук правоохоронця.

Йому інкримінують ч. 2 ст. 294 Кримінального кодексу України - організація масових заворушень, яка спричинила за собою тяжкі наслідки у вигляді смертей людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-