Фейгін: Савченко звільнять лише політичні переговори

Фейгін: Савченко звільнять лише політичні переговори

Укрінформ
Українську льотчицю Надію Савченко звільнять у результаті політичних переговорів. І від того, наскільки професійно захист пред’явить докази про невинність, залежатиме швидкість або ефективність переговорів щодо звільнення.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив адвокат Савченко Марк Фейгін.

"Вирок буде обвинувальним, Савченко звільнять політичні переговори. Однак від того, як захист професійно пред’явить ці докази, нехай навіть і не прийняті судовим слідством, я вважаю, залежатиме швидкість або ефективність переговорів щодо звільнення Савченко", - заявив Фейгін.

На думку адвоката, хоча в результаті процесу над Савченко нічого не зміниться, він корисний, тому що набувають розголосу докази її невинності.

"Все продовжиться, сторона захисту продовжує пред’являти докази в рамках цієї стадії процесу. Але доля такого роду клопотань відома, ви її всі бачили. Раз за разом. Усі документи, які ми пред’являємо, отримані процесуальним шляхом у Києві про невинність Савченко, відхиляються. Тому я не думаю, що тут принципово щось зміниться", - зауважив він.

При цьому Фейгін вважає, що питання звільнення Савченко вирішиться в 2016 році.

"Я вважаю, що в 2016 році це питання вирішиться, тут складається ряд факторів, які в результаті матимуть вирішення питання з політв'язнями українськими в Росії саме в цьому році, який ще попереду, оскільки в Росії критична ситуація, переговори щодо українських в'язнів безумовно тривають", - уточнив він.

Він також заявив, що Савченко добре тримається під час голодування, поки що непокоїтися зарано.

Нагадаємо, 17 грудня 2015 р. Донецький міський суд Ростовської обл. Російської Федерації продовжив строк тримання під вартою Савченко до 16 квітня 2016 р. Наступного дня, 18 грудня, Савченко оголосила голодування до кінця судового процесу. Після вироку вона має намір перейти до сухого голодування. Вимога Савченко - звільнення.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних Сил України Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 р. без дозволу української влади перебували під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, нібито Савченко вела коригування вогню під час обстрілу з боку українських військових. Також льотчицю обвинувачують у незаконному перетині російського кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-