Яценюк спростував

Яценюк спростував "секретні домовленості" з Коломойським

Документ
Укрінформ
Прем'єр Арсеній Яценюк не підтверджує слова олігарха Ігоря Коломойського про те, що під час його звільнення з посади дніпропетровського губернатора була укладена угода між ним, Яценюком і Президентом Петром Порошенком.

На своїй сторінці у Фейсбук Мустафа Найєм представив відповідь Яценюка на його запит.

«Нагадаю, що початку грудня Ігор Коломойський в інтерв'ю заявив, що умовою його звільнення з посади були домовленості, досягнуті між ним і його бізнес-партнером Геннадієм Боголюбовим - з одного боку, і президентом Петром Порошенком і прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком - з іншого», - йдеться у повідомленні

За словами Коломойського, домовленості складалися з трьох частин – економічних питань, політичних питань і т.з. особистих питань.

"Бізнесмен стверджує, що деталі цієї домовленості були викладені в письмовому вигляді (Дорожня карта), на базі яких була досягнута більш широка усна домовленість. Зокрема, пан Коломойський стверджує, що документ окреслював деталі призначення голів державних корпорацій, а також роботи підконтрольних Ігорю Коломойському ЗМІ", – написав Найєм.

Крім того, за його словами, Прем'єр і Президент надали гарантії непереслідування соратників Коломойського – Геннадія Корбана, Бориса Філатова, Святослава Олійника, Ігоря Палиці і екс-голови "Укртранснафти" Олександра Лазорка.

Депутат від БПП зазначає, що відповіді на запит від Порошенка ще не отримав. Арсеній Яценюк ці заяви не підтвердив.

"Прем'єр-міністр України діє від імені уряду України виключно на умовах та підставах, визначених законом України "Про Кабінет міністрів України". Будь-які угоди, які підписуються від імені України, або рішення уряду є публічні та оприлюднюються на офіційному веб-сайті Кабінету міністрів України", – написав прем'єр.

Яценюк також підтвердив факт зустрічі з Коломойським та його бізнес-партнером Геннадієм Боголюбовим як представниками приватних акціонерів "Укрнафти" "з метою вирішення питання управління товариством … а також щодо питання передарбітражного повідомлення приватних акціонерів товариства до держави Україна про стягнення 5 млрд доларів".

Нагадаємо, про домовленість з Порошенком і Яценюком Коломойський повідомляв і в березні 2015 року. Тоді угода, за його словами, стосувалася "Укртранснафти".

Як відомо, наразі під слідством перебувають як мінімум двоє соратників Коломойського: колишній глава "Укртранснафти" Олександр Лазорко та екс-заступник дніпропетровського губернатора Геннадій Корбан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-