Мільйони російських біженців можуть ринути в Україну – дипломат

Мільйони російських біженців можуть ринути в Україну – дипломат

Укрінформ
Проблеми на енергетичному ринку матимуть для Росії катастрофічні наслідки, що тією чи іншою мірою негативно вплине й на Україну.

Таку думку висловив в інтерв'ю Радіо Свобода колишній посол України у США та Ізраїлі Юрій Щербак.

"Якщо говорити про катастрофічні події в Росії, то я ще до цього додаю в своїх статтях, що ці події можуть мати тяжкий вплив і на Україну, тому що хвилі біженців можуть піти в Україну, мільйони людей, таким чином і тут буде дуже важка ситуація створена", - зазначив він.

Як підкреслив дипломат, незважаючи на нинішні обставини, ми все одно залишаємося сусідами з Росією, тому радіти нещастям, які чекають на обидва народи, – нерозумно, та й просто аморально.

"Зараз ситуація така, що в Україні накопичилася достатня кількість людей, які вважають Росію головним ворогом України – справедливо вважають, після того, що зробила Росія з Україною. Це активні люди, які втратили своїх друзів, своїх близьких на війні. Це люди, які воювали з російськими солдатами, з російськими бойовиками. Тому вони не допустять зрадницької, на їхню думку, швидкої нормалізації відносин або якихось таємних угод, у чому вони часто звинувачують українське керівництво...", - вважає Щербак.

Однак, за його словами, нормалізація двосторонніх відносин буде можлива лише після того, як "Росія повернеться на європейський демократичний шлях".

Фото: www.vid-knyhy-do-mety.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-