Голова ЄП: У Польщі відбувається

Голова ЄП: У Польщі відбувається "путінізація" європейської політики

Укрінформ
Голова Європарламенту Мартін Шульц вважає, що новий польський уряд наслідує російську політичну модель.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню Frankfurter Allgemeinen Sonntagszeitung, повідомляє Німецька хвиля.

"Польський уряд вважає свою перемогу на виборах мандатом, який дозволяє підпорядкувати добробут держави партії-переможниці, з погляду як змісту політики, так і кадрів. Це - путінський підхід до демократії, небезпечна путінізація європейської політики", - сказав Шульц.

На його думку, "весь демократичний спектр від лівих до правих чітко заявляє, що така політика суперечить фундаментальним європейським цінностям".

Шульц поінформував, що 19 січня Європарламент планує розглянути ситуацію, що склалась у Польщі.

Паралелі між Польщею та Росією провела також колишня єврокомісарка з питань юстицію Вівіан Редінг, яка зараз є депутатом Європарламенту. "Атака на верховенство права завжди починається з атаки на Конституційний суд. Після цього настає черга медіа, а потім суспільної та приватної сфер. Це логіка Путіна-Орбана-Качинського", - заявила Редінг.

Євродепутатка вважає, що Європа має допомогти зміцнитися польському громадянському суспільству.

Нагадаємо, що 7 січня польський президент Анджей Дуда підписав закон, який передбачає призначення та звільнення керівників державних ЗМІ міністерством фінансів Польщі. Також нещодавно провладна більшість прийняла у Сеймі та Сенаті закону, який ускладнює діяльність Конституційного суду. Ці кроки викликали протести польської громадськості та занепокоєння ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-