Юнкер застеріг голландців від негативного результату референдуму

Юнкер застеріг голландців від негативного результату референдуму

Укрінформ
Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вважає, що негативний результат нідерландського референдуму щодо угоди з Україною може призвести "до континентальної кризи".

Про це він заявив в інтерв'ю у газеті NRC Handelsblad, передає DW.

Негативний результат референдуму буде вигідний Росії та може призвести "до континентальної кризи", застеріг нідерландців Юнкер. На його думку, популісти намагаються перетворити це консультативне голосування на плебісцит щодо Європи. "Я сподіваюся, що нідерландці не будуть голосувати з причин, що не мають нічого спільного з угодою", - заявив голова Єврокомісії.

Нагадаємо, референдум призначено на 6 квітня 2016 року. Уряд Нідерландів, які зараз головують у Євросоюзі, вже підписав угоду, однак ще мусить провести консультативний референдум - євроскептики Нідерландів раніше зібрали необхідну кількість голосів для проведення консультативного плебісциту щодо затвердження угоди про асоціацію між ЄС та Україною.

Напередодні прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте пообіцяв агітувати на підтримку асоціації між ЄС та Україною та розвінчувати міфи щодо документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-