Шендерович прокоментував «мор» в російських ГРУ і Генштабі

Шендерович прокоментував «мор» в російських ГРУ і Генштабі

Укрінформ
На думку письменника Віктора Шендеровича, те, що звістка про смерть заступника начальника Генштаба повітряно-десантних військ РФ Олександра Шушукіна і глави ГРУ Ігоря Сергуна викликало підозри, говорить про репутацію Кремля.

Про це він сказав в інтерв'ю Эху Москвы.

«Цікаво те, що для більшості з нас немає нічого неможливого у версії, про яку ми подумали першою. Що це усуваються свідки злочину. Тим більше, це так дивно співпало із закінченням розслідування щодо Boeing, із зазначенням імен винних. З точки зору суспільної, абсолютно не важливо, що це було, зачистка або ж раптові, що просто співпали за часом, смерті. Важливо, що ми абсолютно спокійно припускаємо таку можливість", – сказав Шендерович.

Письменник знайшов подібність у реакції на смерть генералів і на загибель опозиційного політика Бориса Нємцова в лютому 2015 року, коли, за словами Шендеровича, теж "всі подивилися у бік Кремля".

"Якби такий раптовий мор на американський Генштаб напав і на їхній ГРУ, ніхто б не подумав, що зачищаються кінці. Ну просто думки такої не прийшло б! А якщо загине, не дай Бог, звичайно, якийсь видатний республіканець, будуть думати, що це його Обама прикінчив? Не будуть, репутація інша. Ця репутація – дуже важливий момент", – зазначив письменник.

Як повідомлялося, радник міністра МВС Зорян Шкіряк припустив у Фейсбук що Сергуна і Шушкіна наказав убити президент РФ Володимир Путін, тому що «обидва високих чиновника були членами таємної групи, яка готує зміну російського диктатора».

Як відомо, 27 грудня 2015 року помер генерал-майор Олександр Шушукін, який згідно з повідомленнями ЗМІ, брав участь у військовій операції РФ по захопленню Криму. А 4 січня 2016-го стало відомо про раптову смерть генерала Ігоря Сергуна, внесеного в санкційні списки США і ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-