Лідери Нормандського формату зроблять заяву щодо Мінського процесу-2016

Лідери Нормандського формату зроблять заяву щодо Мінського процесу-2016

Укрінформ
За словами Ірини Геращенко, незабаром лідери Нормандського формату приймуть рішення відносно того, якою буде імплементація Мінського процесу у 2016 році.

Про це Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко сказала у програмі "Погляд" на "5 каналі".

«Лідери Нормандського формату приймуть рішення відносно того, якою буде імплементація Мінського процесу в 2016 році. Очевидно, що Мінські угоди не виконано, країна-порушник – Російська Федерація – несе за це відповідальність. Тому Європейський Союз і Сполучені Штати Америки продовжили на півроку санкції проти Російської Федерації», - сказала вона і додала: «буде заява, яку зроблять за підсумками контактів у Нормандському форматі її лідери».

На думку Геращенко, Мінські угоди не виконуються, але вони працюють.

«От чому вони працюють? І мені здається, що навпаки, в суспільстві сьогодні більше розуміння цієї формули: "вони не виконуються, а вони працюють", тому що вони прив’язані до санкцій. Якби не було Мінських угод – не було би санкцій проти Російської Федерації. Її руки були б розв’язані, і ми не знаємо де сьогодні були б "вот эти человечки, люди, которые что-то там делают на Донбассе", як це заявив Путін під час останнього інтерв’ю. Санкції зупиняють наступ, вони трохи зв’язують руки Російській Федерації, тому що її економіка йде до краху», - переконана політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-