Росія повністю зупинила транзит українських товарів

Росія повністю зупинила транзит українських товарів

Укрінформ
Станом на  4 січня 2016 року Російська Федерація повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"Дана заборона Російської Федерації є непрозорою, невиправданою та такою, що носить дискримінаційний характер. Таким чином, російською стороною порушено свої зобов’язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Договору про зону вільної торгівлі від 18. 10. 2011р." - йдеться в повідомленні міністерства.   

У відомстві зазначили, що законодавством Російської Федерації передбачені певні обмеження на транзит товарів, які походять з України, зокрема:

Указом Президента РФ від 01 січня 2016 року № 1 "Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації". 

Постанова Уряду РФ від 1 січня 2016 року № 1 "Про заходи щодо реалізації Указу Президента Російської Федерації від 1 січня 2016 року № 1" Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації".

 Міністерством інфраструктури із зацікавленими підприємствами опрацьовуються "альтернативні" шляхи транзиту, повідомили в міністерстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-