Єльченко у понеділок вручить повноваження генсеку ООН

Єльченко у понеділок вручить повноваження генсеку ООН

Укрінформ
Процедура вручення повноважень постійного представника України при ООН Володимира Єльченка генсеку Організації Пан Гі Муну відбудеться в понеділок у першій половині дня.

Після цього сторони проведуть двосторонню зустріч щодо ситуації в Україні та її членства в Раді Безпеки ООН, повідомили власному кореспонденту Укрінформу в Місії України при ООН.

"У понеділок відбудеться офіційна церемонія вручення постійним представником України при ООН Володимиром Єльченком повноважень генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну", - зауважили в українському постпредстві, уточнивши, що зустріч відбудеться об 11 годині за Нью-Йоркським часом.

Ця процедура є аналогом вручення іноземними послами вірчих грамот главі держави, у якій вони надалі представлятимуть інтереси своєї країни. Таким чином, вручення повноважень генсеку ООН є завершальним етапом у процесі акредитації постійного представника, визнання його офіційного статусу та повноважень, якими він наділяється.

Одразу після цього запланована двостороння зустріч між Володимиром Єльченком і Пан Гі Муном. "Сторони обговорять, зокрема, питання щодо ролі ООН в  умиротворенні російської агресії, а також порядок денний непостійного членства України в Раді Безпеки Організації", - прокоментували в українському представництві.

Нагадаємо, 9 грудня Президент України призначив Володимира Єльченка постійним представником України при ООН. 11 грудня Єльченко взяв участь у засіданні Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку в якості призначеного постпреда разом з Юрієм Сергеєвим, який завершував повноваження на цій посаді. Українську делегацію на засіданні Радбезу тоді очолив міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Фактично, тоді й відбувся процес прийому-передачі справ на посаді глави Місії України при ООН.

29 грудня Володимир Єльченко офіційно прибув до Нью-Йорка для виконання повноважень постійного представника України при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-