Постпред України при ООН: Будемо добиватися миротворців на Донбас

Постпред України при ООН: Будемо добиватися миротворців на Донбас

Укрінформ
З офіційним призначенням з 1 січня України непостійним членом Радбезу ООН, офіційний Київ має намір домогтися розглядання можливого розгортання миротворчої місії на Донбасі.

Про це виданню "Апостроф" розповів новий постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"У нас є певний план дій, і ми знаємо, що будемо робити в першу чергу. Так чи інакше, це буде пов'язано з ситуацією на Донбасі. А саме - у контексті можливого розгортання миротворчої місії на сході України", - заявив він.

Дипломат нагадав, що поки ця ініціатива блокується Росією, але "ми будемо намагатися знайти підходи, щоб вирішити дане питання".

Разом з тим, Єльченко не назвав конкретні терміни можливого розгортання місії і підтвердив, що переговорний процес в ООН з цього приводу ще не почався.

"Навіть якщо нам вдасться домогтися згоди на розгляд цієї теми в рамках Ради Безпеки, нам потрібно буде пройти ще дуже довгий шлях... Для початку нам необхідно хоча б запустити переговорний процес з цього питання в рамках ООН", - заявив він.

Крім питання про миротворчу місію, новий постійний представник при ООН планує піднімати в Радбезі тему про відкриття в Україні окремого офісу ООН, який би стежив за виконанням Мінських угод, питанням хімічної зброї в Сирії і далі концентруватися на темах Донбасу і Криму.

Фото: prensa.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-