Українській армії до стандартів НАТО ще п'ять років – Полторак

Українській армії до стандартів НАТО ще п'ять років – Полторак

Укрінформ
Реформувати систему Міністерства оборони можна протягом 3 років, а Збройні сили в цілому - за 5 років.

Про це заявив очільник оборонного відомства Степан Полторак в інтерв'ю "Українським новинам".

"Скільки потрібно часу для того, щоб ми прийшли до стандартів та принципів побудови армії, яка могла б претендувати на вступ в НАТО? За термінами - я вважаю, що нам цілком по силам реформувати систему Міністерства оборони протягом 3 років. Ми зможемо це зробити при необхідному фінансуванні. Для реформування в цілому Збройних сил необхідно більше часу. Десь до 5 років, тому що потрібно міняти практично все. Ця реформа займе від 3 до 5 років", - пояснив Полторак.

Глава Міноборони наголосив, що процес реформування було складно починати зважаючи на бойові дії: "Коли починалися періоди відносного затишшя, у нас з'явилася можливість спланувати цю роботу. Програма реформування перебуває на стадії завершення і я думаю, що в перші місяці року ми будемо готові її презентувати. Але це зовсім не значить, що реформи ще не розпочато".

Нагадаємо, що 26 листопада міністр оборони Полторак затвердив план виконання основних заходів щодо переходу Збройних сил України на стандарти НАТО на період до 2020 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-