Уряд схвалив дзеркальні санкції проти Росії

Уряд схвалив дзеркальні санкції проти Росії

Укрінформ
Кабінет Міністрів України схвалив дві постанови про вжиття дзеркальних заходів щодо санкцій РФ проти України у зв'язку з набуттям чинності угоди про Зону вільної торгівлі України з ЄС. Список заходів буде оголошено після того, як російські санкції виступлять в силу.

Про це на засіданні Кабінету Міністрів розповів Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уряд України сьогодні схвалює дві постанови, які є дзеркальними діями проти незаконних дій РФ, які спричинили суттєву шкоду для української економіки", - сказав Яценюк.

За його словами, відповідна постанова про контрдії української сторони, яка спрямована на захист українського ринку, буде оприлюднена в перший день після оприлюднення російською стороною введення обмежувальних заходів щодо українських товарів. "Кожна російська дія буде отримувати гідну відповідь", - наголосив Прем'єр.

Нагадаємо, Росія заявила про введення низки додаткових обмежувальних заходів щодо українських товарів з 1 січня 2016 року та призупинення зони вільної торгівлі між Україною та РФ у рамках СНД.

30 грудня Президент України Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення зміни до Закону України "Про зовнішньоекономічну діяльність" (щодо надання Уряду повноважень застосовувати адекватні заходи економічного характеру до держави-агресора). Законом передбачено законодавче врегулювання повноважень Кабінету Міністрів України щодо оперативного застосовування адекватних заходів у відповідь на дії визнаної Верховною Радою України держави-агресора, що завдають шкоду або створюють загрозу її заподіяння інтересам національної економічної безпеки, економічним інтересам України або законним інтересам суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-