Екс-посли закликали США та ЄС дати України на $5-10 млрд більше

Екс-посли закликали США та ЄС дати України на $5-10 млрд більше

Укрінформ
Три колишніх посла Сполучених Штатів в Україні Джон Гербст, Стівен Пайфер та Уїльям Тейлор виступили із закликом до американського Конгресу та адміністрації США, а також до Євросоюзу збільшити наступного року фінансову допомогу для України на $5-10 млрд.

Про це вони зазначили у спільній статті, що вийшла в вівторок у впливовому американському виданні The New York Times, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Наступного року Україна може очікувати близько $3-4 млрд умовної підтримки з боку Сполучених Штатів та Європейського Союзу разом узятих. Ця сума є недостатньою", - зауважили колишні дипломати.

Вони нагадали, що екс-міністр фінансів США Лоуренс Саммерс закликав європейців виконати обіцянки щодо підтримки реформ в Україні, збільшивши фінансування від $5 млрд до $10 млрд, назвавши це важливою "безпекою інвестицій." "Він має рацію", - зауважили експерти.

"Конгрес і адміністрація Обами повинна працювати разом, щоб забезпечити додаткові $2-5 млрд економічної підтримки. Водночас Вашингтон має прагнути переконати ЄС взяти на себе аналогічні зобов'язання, щоб досягти загальної суми $ 10 млрд - оптимального обсягу підтримки Уряд України мав простір для маневру", - наголошується в публікації.

Якщо бюджети цього не дозволять зробити, то "важливо, щоб разом США і ЄС знайшли принаймні $5 млрд, що є мінімальним порогом для забезпечення життєздатності незалежної України". Це може підкріпити її початкові зусилля у проведенні реформ та допомогти витримати вперту кампанію економічних диверсій з боку Росії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-