Україна наступного року позичить ще $10 млрд у Заходу - Яценюк

Україна наступного року позичить ще $10 млрд у Заходу - Яценюк

Укрінформ
Україна очікує наступного року отримати загальний обсяг фінансування від західних партнерів у розмірі близько 10 млрд дол.

Про це на підсумковій прес-конференції за 2015 рік сказав глава Уряду Арсеній Яценюк, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Загальний обсяг фінансування, який ми очікуємо у наступному році від наших партнерів, - це близько 10 млрд дол. США», - анонсував Яценюк.

Він виключив можливість виходу України з програми фінансування Міжнародного валютного фонду.

«Сьогодні світова кон'юнктура така, що без зовнішніх партнерів, без МВФ нам не вдасться надалі стабілізувати економіку. Нам не вдасться залучати іноземні інвестиції. Нам не вдасться наповнювати державний бюджет. Тому програма МВФ - це програма чітких і перехресних реформ України», - підкреслив глава Уряду.

Він нагадав, що МВФ є основним кредитором України.

«Якщо немає програми Міжнародного валютного фонду, немає ні Світового банку, ні Європейського інвестиційного банку, ні Європейського банку реконструкції і розвитку, ні фінансової підтримки Європейського Союзу, ні жодного мільярда доларів від уряду Америки», - наголосив Яценюк.

На його переконання, МВФ є основним суддею ефективності проведення реформ в Україні.

«Тому, без сумніву, Україна буде залучатися до програми Міжнародного валютного фонду, ми будемо далі йти шляхом реформ», - підкреслив Яценюк. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-