Прем'єр просить місцеві ради не втягувати людей у політику

Прем'єр просить місцеві ради не втягувати людей у політику

Укрінформ
Новообрані органи місцевої влади мають в першу чергу займатися вирішенням найнагальніших економічних і соціальних питань їхніх громад, а не політикою.

Про це у програмі "10 хвилин із Прем'єр-міністром. Бюджет" заявив глава уряду Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Новообрані місцеві ради, на жаль, почали свою роботу не з економічних і соціальних питань, а з політичних. Напевно, так легше. Але я вважаю, що в першу чергу відповідальність органів місцевої влади - це дороги, школи, лікарні, інфраструктура, соціальне забезпечення, а не втягування місцевих громад в політику", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що саме для того, щоб органи місцевої влади мали можливість виконувати свої повноваження, уряд у поточному році прийняв пакет законодавства щодо децентралізації, завдяки якому доходи місцевих громад зросли на 40%.

Яценюк акцентував на тому, що на місця було передано низку функцій, у тому числі з реєстрації бізнесу, нерухомості, зі створення центрів надання адміністративних послуг тощо. Він наголосив, що у наступному році цю політику буде продовжено.

За словами Прем'єр-міністра, в наступному році доходи місцевих громад зростуть майже на 46 млрд грн, на регіональний розвиток та інфраструктурні проекти в держбюджеті виділено близько 6 млрд грн, у тому числі 1 млрд грн на 159 об'єднаних територіальних громад. 

"Ці кошти повинні бути прозоро, чесно і відповідально використані новообраними керівниками місцевих рад. Не займайтесь політикою. Займайтесь тим, для чого вас обрали, - це допомога і робота на кожного жителя вашого міста, містечка і селища", - наголосив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-