Адвокат Савченко: Обмін на ГРУшників обговорюється в оточенні Путіна

Адвокат Савченко: Обмін на ГРУшників обговорюється в оточенні Путіна

Укрінформ
Питання обміну Надії Савченко на полонених російських спецназівців серйозно обговорюється в оточенні президента Росії.

Таке припущення висловив в ефірі телеканалу "112 Україна" адвокат Савченко Марк Фейгін.

"Схоже, це питання дійсно серйозно обговорюється в близьких кулуарах президента, і особи, які не настільки вирішальним чином впливають на це питання, Памфілова (Ела Памфілова, уповноважений з прав людини в Росії – ред.) і Федотов (Михайло Федотов, радник президента РФ, голова ради при президентові з розвитку громадянського суспільства і прав людини -ред.), загалом передають певну позицію, яка більш-менш прийнятна. Я думаю, що питання обміну – це вже досить серйозна річ, а не якась гіпотетична можливість, яка може бути реалізована. Те, що Памфілова це озвучує, означає, що певна пристрілка йде, тому що це питання дійсно обговорюється", - заявив Фейгін.

Як відомо, раніше Памфілова закликала обміняти Савченко на полонених російських спецназівців Євгенія Єрофеєва і Олександра Александрова. Вона вважає, що це стало б кроком до примирення двох країн.

Нагадаємо, Донецький міський суд у РФ продовжив термін утримання під вартою української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко до 16 квітня 2016 року, після чого вона вирішила оголосити голодовку.

Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 р. без дозволу української влади знаходилися під Луганськом. Сторона обвинувачення стверджує, ніби Савченко вела коректування вогню під час обстрілу з боку українських військових. Насправді на час загибелі журналістів Савченко була у полоні в бойовиків, потім її було  перевезено на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-