Штати вітають ухвалення українського бюджету – Чалий

Штати вітають ухвалення українського бюджету – Чалий

Укрінформ
Американська сторона "дуже позитивно" оцінила прийняття Верховною Радою в ніч на п'ятницю серії важливих законів, у тому числі держбюджету на наступний рік, що підтвердило можливість України поступово рухатися в напрямку реформ.

Про це зазначив у коментарі Укрінформу Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Валерій Чалий.

"Безпосередньо зранку (у п'ятницю – ред.) після ухвалення бюджету вночі в Києві я довів результати до американської сторони, і вони дуже позитивно сприйняли цей сигнал", - поінформував дипломат.

При цьому він зауважив, що найбільшу увагу Вашингтона привернули два моменти. По-перше, це зміни до податкового законодавства, а також у сфері публічних закупівель – "те, що декларувалося українською стороною, як це виконуватиметься". По-друге, за його словами, неухвалення бюджету "створило б реальні проблеми отримання фінансової допомоги як з боку МВФ, так і на двосторонньому рівні".

Крім того, як зазначив український посол, затверджені Верховною Радою законопроекти "стали для американської сторони сигналом, чи здатні нинішні українські політики об'єднатися для проведення реформ".

Він підкреслив, що це тепер значно допоможе в подальших зусиллях з розширення підтримки України з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-