Петренко розповів, де з 1 січня надаватимуть адмінпослуги

Петренко розповів, де з 1 січня надаватимуть адмінпослуги

Укрінформ
Українці з 1 січня 2015 року зможуть отримувати адміністративні послуги з реєстрації бізнесу і нерухомості відразу у трьох надавачів.

Про це на засіданні уряду сказав міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви можете звернутися до кожного з 7 тисяч приватних нотаріусів, ви можете звернутися до будь-якого адміністративного центру з надання послуг, які будуть створені при органах місцевого самоврядування. І третій блок, який був запропонований нашими депутатами, - це акредитовані суб'єкти, які будуть створені при обласних та державних адміністраціях у формі державних підприємств», - зазначив міністр.

За його словами, цього тижня близько п'яти тисяч українців змогли скористатися новою системою сервісів та реєстрації бізнесу і нерухомості. «Українські нотаріуси вже почали надавати такі послуги з 21 грудня, трохи раніше, ніж місцеві органи влади. І протягом першого тижня роботи нотаріуси надали п'ять тисяч таких сервісів українським громадянам», - сказав Петренко.

На сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів підтримав розроблені Міністерством юстиції підзаконні акти, яка забезпечать імплементацію пакету законів щодо децентралізації та демонополізації послуг із реєстрації майна та бізнесу.

«Сьогодні український уряд прийняв усі необхідні підзаконні акти, розробником яких був Мін’юст, які забезпечать з 1 січня 2016 року реалізацію повного комплексу реформ щодо децентралізацій та демонополізації послуг із реєстрації майна і бізнесу», - зазначив керівник Мін’юсту.

Він нагадав, що 13 грудня Верховна Рада прийняла великий пакет законів, які реформують систему сервісів і реєстрації бізнесу та нерухомості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-