Корбана вже відпустили. Обстежуватиметься в інституті Амосова

Корбана вже відпустили. Обстежуватиметься в інституті Амосова

Оновлено
Укрінформ
Лідеру партії УКРОП Геннадію Корбану дозволили пройти медичне обстеження в Інституті Амосова. Наразі він може спокійно проходити медобстеження і за бажанням повернутися до Дніпропетровська.

Адвокати Корбана вважають, що влада «влаштувала цирк» із обшуком його будинку і терміновим перевезенням до Києва, щоб укотре продемонструвати свою силу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ситуація виявилася набагато смішнішою, ніж ми могли собі уявити. Дозвіл на експертизу мав надійти вчора, а її копію нам вручили лише зараз. Тобто жодних підстав для приводу говорити, що Корбан не з'явився на експертизу, просто не існує. Думаю, що весь цей цирк було влаштовано, тому що влада хотіла вкотре продемонструвати свою силу», - сказала адвокат Оксана Томчук.

Вона зазначила, що її підзахисний дав добровільну згоду провести всі аналізи в Інституті Амосова.

«Будемо проходити кардіограму та інші необхідні обстеження. Тобто нам дозволили за згодою слідчого пройти медогляд, який ми просили провести вже цілий місяць. Корбан зараз є умовно вільним і може спокійно сісти на літак і полетіти до Дніпропетровська»,- повідомила Томчук.

За словами іншого адвоката Корбана Андрія Богдана, його підзахисний зараз почувається не дуже добре, оскільки не спав більше доби, і, судячи з почервоніння обличчя, у нього підвищився артеріальний тиск.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні лідера партії УКРОП Геннадія Корбана перевезли з території київського госпіталю Служби безпеки України до центру судово-медичної експертизи на вул. Докучаєвській, 4. 

Представники Генеральної прокуратури України у четвер ввечері провели обшук у будинку лідера Корбана в Дніпропетровську. Після обшуку силовики забрали Корбана. 24 грудня представники ГПУ вимагали проведення судово-медичної експертизи політика в Києві. Експертизу в обласному діагностичному центрі Дніпропетровська, на яку лідер УКРОПу прибув вчора вранці, скасували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-