Люстрованій очільниці ДФС Києва суд видав

Люстрованій очільниці ДФС Києва суд видав "індульгенцію" - Мін'юст

Укрінформ
Окружний адмінсуд поновив на посаді люстровану за результатами перевірки Міністерством юстиції у відповідності з законом про "Очищення влади" начальника ГУ ДФС у Києві Людмилу Демченко. 

Про це на прес-конференції в Укрінформі заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко.

"Людмилу Демченко судовим рішенням відновлено на посаді. Про таке рішення нам стало відомо два дні тому, його в реєстрі ще немає, але ми його отримали", - сказала Демченко.

За словами Козаченко, суд аргументував своє рішення  тим, що Демченко взагалі не потрапляє під передбачені законом про люстрацію критерії.  

"На думку суду, високопосадовці рівня керівників та заступників керівників управлінь Податкової не є суб'єктами закону про очищення влади. Тобто фактично цим рішенням вони надали індульгенцію цілому ряду державних посадовців, у тому числі ДФС України, які зараз уже знаходяться в реєстрі на виконання закону "Про очищення влади", - наголосила директор департаменту.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, Козаченко зазначила, що Мін'юст "обов'язково оскаржить це рішення суду".

Нагадаємо, Демченко була призначена на посаду начальника ГУ ДФС у Києві 18 червня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-