Порошенко: Україна, як і Ізраїль, не зламається

Порошенко: Україна, як і Ізраїль, не зламається

Укрінформ
Досвід Ізраїлю у сфері оборони національної безпеки надзвичайно цінний і корисний для України.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час свого виступу у Кнесеті Ізраїлю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тема Ізраїлю - економіки, безпеки, охорони здоров'я, науки - дуже часто лунає в українських засобах масової інформації. З особливим інтересом і симпатією наші мас-медіа звертаються нині до проблематики ЦАХАЛу - Армії оборони Ізраїлю. Сьогодні Україна змушена вирішувати завдання, аналогічні тим, які стояли перед Вами десятки років тому. Ваш досвід є надзвичайно цінним і корисним для України", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що два роки тому українці продемонстрували сучасному світові, як лише завдяки самій тільки силі духу і єдності простих людей можна перемогти потужну і репресивну владну машину.

У цьому контексті глава держави подякував єврейським організаціям в Україні, які стали на підтримку Революції Гідності.

"Ми також цінуємо позицію більшості українських репатріантів в Ізраїлі та ізраїльського громадянського суспільства, які виступили проти агресивної політики Кремля щодо України", - зауважив Президент.

Водночас, за його словами, в умовах загрози суверенітету і цілісності Україна реалізує широкомасштабну програму реформ, і йдеться не про "косметичний ремонт", а про повну перебудову всієї системи держави: боротьба з корупцією, децентралізація, судова та військова реформи, поліпшення бізнес-клімату.

"І від того, наскільки рішучими та наполегливими ми будемо на цьому шляху, в буквальному сенсі залежить наше майбутнє. Україна, як і Ізраїль, вистоїть, не зламається і стане ще сильнішою", - наголосив Глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-