Доля майже 700 зниклих на Донбасі досі невідома - Геращенко

Доля майже 700 зниклих на Донбасі досі невідома - Геращенко

Укрінформ
Після передачі списків безвісти на Донбасі Міжнародному Комітету Червоного Хреста, встановлена доля 63 зниклих українців із 762.

Про це йшлося на зустрічі контактної групи з Донбасу у Мінську, інформує у Фейсбуці народний депутат Ірина Геращенко.  

«Після передачі нами списків зниклих безвісти МКЧХ розпочалася нарешті перевірка інформації про цих людей. З 762 осіб, згідно отриманої сьогодні від ОРДО і ОРЛО інформації, встановлена доля 63 із них. Доля 699 встановлюється. Це важлива інформація для родин, що чекають на вісточку про рідних, і я дуже сподіваюся, що залучення МКЧХ сприятиме пошуку людей і ідентифікації загиблих», - пише Геращенко.

Як вона зазначає, представники ОРДО і ОРЛО пообіцяли вирішити питання доступу місії МКЧХ до незаконно утримуваних.

«Ми давно добиваємося такого доступу, аби унеможливити негуманне поводження з полоненими. Також ми представили повну інформацію про роботу по всіх наших намаганнях звільнення всіх полонених (згідно уточненої інформації від СБУ, в цьому списку 140 українців), серед яких багато з важкими пораненнями і хворобами», - вказує Геращенко, висловлюючи сподівання, що, на її думку, шанс звільнення наших героїв ще цього року є, хоча з боку терористів «продовжується спроба занизити кількість заручників і немає конкретики щодо звільнення, конкретної дати».

Нардеп наголошує, що мінські угоди не виконані, і країна-агресор, яка так і не вивела своїх військових з української території, і продовжує порушувати мінські угоди, має нести повну відповідальність.

«Ключовим досягненням сьогоднішнього дня є взяте на себе усіма сторонами зобов'язання на період свят дотримуватися режиму тиші, уникнути провокацій, ротацій, навчань і інших дій, що можуть сприяти дестабілізації ситуації», - зазначає вона.

Геращенко звертає увагу на те, що ніякі "міністри" від бойовиків не брали участі ані в роботі безпекової підгрупи, ані в інших форматах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-