Дуда: Ми не можемо дозволити собі кинути Україну напризволяще

Дуда: Ми не можемо дозволити собі кинути Україну напризволяще

Укрінформ
Україна не може залишатися наодинці у стані тліючого збройного конфлікту.

Про це під час варшавської конференції, присвяченої 10-річчю початку президентства Лєха Качинського, заявив у понеділок президент Польщі Анджей Дуда.

"Сьогодні тема України є надзвичайно важливою. Я завжди повторюю, ми (Центральна та Східна Європа. – Ред.) не можемо собі дозволити, аби Україна залишилася у стані тліючого збройного конфлікту. Нашою метою є відновлення миру в Україні у повному значенні цього слова, і найкраще – повернення до колишніх кордонів України включно з Кримом", - наголосив Дуда.

За його словами, зміна кордонів у Європі є дуже небезпечним прецедентом, на який абсолютно не можна погоджуватися. Тому він наголосив, що у справі України дуже важливо, аби країни Центральної та Східної Європи діяли спільно.

"Я з оптимізмом дивлюся на ставлення одна до одної країн Центрально-Східної Європи - від Балтійського моря і до Адріатичного і Чорного морів, оскільки є воля і рішучість держав", - констатував польський лідер.

На переконання Дуди, Україну сьогодні не можна залишити наодинці з проблемами, і це сьогодні є "великим завданням європейської політики".

"Не можна дозволити водити себе манівцями, не можна погоджуватися на політику business as usual, не можна, як підкреслював Качинський, закривати очі на порушення міжнародного права (Росією. – Ред.)", - наголосив президент Польщі.

Дуда підкреслив, що саме міжнародне право є найбільшою гарантією миру, а якщо воно порушуватиметься, то "матимемо справу з брутальною силою, оскільки до цього тяжіють великі (країни. – Ред.), які намагаються домінувати над іншими".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-