Клімкін обіцяє належну реакцію на торговельні заборони Росії

Клімкін обіцяє належну реакцію на торговельні заборони Росії

Укрінформ
Україна найближчим часом належним чином відреагує на протиправні рішення Росії щодо двосторонніх торговельних відносин.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дипломатичною мовою, найближчим часом ми відреагуємо належним чином. Адже росіяни порушили міжнародне право. Ми чітко дотримуватимемося логіки СОТ у цьому питанні. Усі принципи СОТ мають бути дотримані. І наша логіка полягає у тому, що ми дотримаємося цих правил», - наголосив глава МЗС України, коментуючи рішення керівництва РФ скасувати в односторонньому порядку торговельні преференції для України, що діють у рамках СНД.

Клімкін пояснив, що таке рішення Кремля є порушенням міжнародного права, адже одна сторона не може ухвалювати таке рішення, що діє на багатосторонній основі.

Український міністр вкотре наголосив, що усі «занепокоєння» російської сторони щодо ЗВТ між Україною і ЄС є суто політичними, не мають економічних обгрунтувань та спрямовані на блокування вільної торгівлі й економічної інтеграції між сторонами.

Як повідомляв Укрінформ, понеділок у Брюсселі проходить останній раунд тристоронніх політичних консультацій щодо «занепокоєнь» Росії у зв’язку із запровадженням з 1 січня 2016 року поглибленої і всеохоплюючої ЗВТ між Україною і Європейським Союзом.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що російська сторона виключає з 1 січня 2016 року Україну із системи дії торговельних преференцій СНД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-