Порошенко сказав, чого побоювалися у ЄС до публікації

Порошенко сказав, чого побоювалися у ЄС до публікації "безвізового звіту"

Укрінформ
Напередодні публікації звіту Єврокомісії щодо безвізового режиму, у ЄС були питання щодо створення в Україні агенції із повернення активів.

Про це Президент України Петро Порошенко заявив в інтерв’ю телеканалу "Інтер", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Побоювань немає у рішучості дій української влади, є питання створення агенції щодо повернення активів. У парламенті була дуже жорстка дискусія, чи має це розповсюджуватися на третіх осіб, яким корупціонери передали на зберігання майно, яке закуплене за рахунок коштів, що отримані від корупційної діяльності. Чомусь треті особи були відсторонені і звільнені від цієї відповідальності. Я наголошую на тому, що це наша спільна відповідальність - Президента, парламенту та уряду - боротьба з корупцією має бути рішучою і безкомпромісною. І ніякі корупціонери не повинні мати можливість ховатися за будь-яких третіх осіб. Створення цієї агенції має бути ефективним, і діяльність по вилученню майна у корупціонерів - рішучою. Мені приємно, що я маю повну підтримку цієї моєї позиції з боку Євросоюзу", - сказав Порошенко.

Президент наголосив: створення такої агенції не є умовою Євросоюзу, це є програма дій Угоди про асоціацію.

"Дуже широке коло питань – починаючи від інтегрованого управління кордоном, боротьби з нелегальною міграцією, запровадження нової ідентифікаційної картки з 1 січня 2016 року, коли кожен день 45 тис. українців зможуть отримувати європейський зразок паспорту. І ми були останньою країною у Європі, яка його не запроваджувала і жила, використовуючи паспорт радянського зразка. Це є боротьба з організованою злочинністю і тероризмом, бо цей паспорт було дуже легко підробити і таким чином проникнути на територію України", - підкреслив він.

Глава держави також зауважив, що приватне підприємство, яке мало виготовляти біометричні паспорти, "вимагало з України сотні мільйонів доларів", натомість тепер на державних підприємствах без будь-якої корупції лише за 160 грн можна виготовляти європейські зразки ідентифікаційних документів.

"Це свідчення того, що ми рішуче діємо, і у першій половині наступного року ми забезпечимо, аби це доленосне рішення для України було реалізовано. Ніхто нас у цьому не зупинить", - резюмував Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-