Мін’юст почне шукати юристів, щоб судитися за

Мін’юст почне шукати юристів, щоб судитися за "російський борг"

Укрінформ
Уряд дозволив Мін’юсту винайняти юристів для захисту прав та інтересів України під час розгляду справ щодо вимог по "російському боргу".

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів № 1313-р від 18 грудня.

"З метою забезпечення належного захисту прав та інтересів України у закордонних юрисдикційних органах і запобігання завданню державі збитків на підставі рішення відповідної міжвідомчої робочої групи дозволити Міністерству юстиції здійснити закупівлю юридичних послуг, пов’язаних із захистом прав та інтересів України під час розгляду у закордонних юрисдикційних органах справ за участю іноземного суб’єкта та України щодо вимог за облігаціями зовнішньої державної позики випуску 2013 року, у 2016 і 2017 роках із застосуванням переговорної процедури закупівлі відповідно до пункту 7 частини другої статті 39 закону України "Про здійснення державних закупівель", - зазначається у документі.

Нагадаємо, у п'ятницю Україна оголосила мораторій на виплату всіх боргів перед РФ, включаючи "борг Януковича", а також борги держхолдингу "Укравтодор" і Конструкторського бюро "Південне" перед російськими банками. Загальна сума боргу, який потрапив під мораторій, перевищила $3,58 млрд.

У Росії заявили, що розпочнуть судитися з Україною через відмову у виплаті цього боргу через 10 днів після закінчення терміну його сплати, що наступить у неділю, 20 грудня.

Нагадаємо, у грудні 2013 року уряд Миколи Азарова в рамках домовленостей Віктора Януковича з президентом РФ Володимиром Путіним випустив п'ятирічні єврооблігації на $3 млрд, які викупив Фонд національного добробуту Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-