Президент запевнив ЄС у рішучості реформувати Україну

Президент запевнив ЄС у рішучості реформувати Україну

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко перед початком міні-саміту Україна-ЄС у Брюсселі наголосив на рішучості України втілювати у життя реформи, які наближають країну до Європейського Союзу.

Про це передає прес-служба Глави держави.

«Україна знаходиться на порозі стратегічно важливих політичних рішень у контексті конституційних поправок, а також подальших соціальних та економічних політичних кроків. Нам потрібні внутрішня єдність, міжнародна солідарність і підтримка», – заявив Порошенко.

Глава держави назвав пріоритетом порядку денного міні-саміту питання про лібералізацію візового режиму та висловив сподівання, що держави-члени ЄС і Європарламент схвалить позитивне рішення про безвізовий режим для України.

«Ми реалізували всі пункти, про які домовлялися в той час (під час останнього саміту Україна–ЄС – ред.). Ми в Україні з нетерпінням чекаємо «зеленого світла» від Європейської Комісії з питань правової формалізації введення безвізового режиму для українських громадян у 2016 році», – заявив Петро Порошенко.

«Попри всі спекуляції, немає ніяких причин вважати, що Україна становить міграційний ризик для країн-членів ЄС. Ми відповідальна нація і ми це доводимо», – заявив Президент, наголосивши на тому, що український народ заслужив не тільки реформами, але й власною кров'ю і боротьбою за європейські цінності право мати безвізовий режим з Європейським Союзом.

Президент Європейської Ради Дональд Туск відзначив, що реформи в Україні почали приносити результати, але українській владі ще багато треба зробити в найближчі місяці. Він також заявив, що технічна і економічна допомога Україні з боку Європейського Союзу буде продовжена.

Туск назвав значним прогрес України у останні місяці у реалізації Плану дій щодо лібералізації візового режиму між Україною та ЄС.

«Я сподіваюся, що ми можемо дійти згоди з невирішених питань в цей вечір», – додав він.

У свою чергу, Жан-Клод Юнкер заявив, що Європейська Комісія продовжить підтримувати Україну на шляху реформ. Він відзначив суттєвий прогрес у створенні антикорупційних органів в Україні, зокрема призначення антикорупційного прокурора.

Водночас Юнкер підкреслив, що боротьба з корупцією залишається одним з пріоритетів в реформах в Україні. Президент ЄК також назвав значним прогрес в реалізації Плану дій з лібералізації візового режиму. За його словами, подальші кроки ЄК будуть залежати від успішності кроків з боку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-