Справа Корбана: суд над Мартиновим перенесли

Справа Корбана: суд над Мартиновим перенесли

Укрінформ
Апеляційний суд Києва переніс на 28 грудня розгляд скарги прокуратури на міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту Олега Мартинова, громадського активіста, учасника АТО, одного з підозрюваних у справі лідера "Укропу" Геннадія Корбана.

Таке рішення в середу виніс головуючий суддя в колегії суддів Олександр Бець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд, порадившись на місці, ухвалив відкласти розгляд апеляційної скарги на іншу дату", - сказав він.

Розгляд скарги прокуратури у справі Мартинова відкладено на 28 грудня о 12.00.

Як пояснив адвокат Ігор Черезов, прокуратура не забезпечила явку Мартинова на судове засідання. Зокрема, прокурор не повідомив у райвідділок поліції про те, що Мартинов має з'явитись в суд.

"Мартинов, який перебуває під цілодобовим домашнім арештом з електроним браслетом на руці звернувся в райвідділок аби отримати дозвіл на залишення квартири для участі в судовому засіданні. Однак йому повідомили, що щодо нього у поліції немає запиту від прокуратури", - зазначив адвокат.

Суддя Бець зобов'язав прокурора забезпечити участь підозрюваного в наступному судовому засіданні.

Це вже третя спроба прокуратури винести в суд розгляд апеляційної скарги на домашній арешт Мартинова. Перед тим Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарги через те, що справа Мартинова не дійшла з Печерського районного суду міста Києва, який 7 листопада постановив про обрання міри запобіжного заходу для Мартинова у вигляді цілодобового домашнього арешту.

А перша спроба була 16 листопада. Тоді, за словами народного депутара Віталія Купрія (Мартинов є його помічником), Мартинова супроводжували прокурор і співробітники спецпідрозділу СБУ "Альфа" в балаклавах. Нардеп каже, що 16 листопада він та адвокати вперше побачили Мартинрва після його зникнення 6 листопада. Сторона захисту вважає, що його було викрадено.

В той день Купрій викликав поліцію для затримання прокурора Романа Шиненка у зв'язку з викраденням Мартинова. Разом з поліцією прибула слідчо-оперативна група, але вони тільки опитали прокурора і відпустили його. Засідання суду не відбулося.

"Вони були зобов'язані згідно закону протягом 24 годин відкрити кримінальну справу і почати слідство. Вони не відкрили, я пішов до Солом'янського районного суду міста Києва. Ось в мене є ухвала суду датована вчорашнім числом, щодо задоволення моєї скарги на бездіяльність слідчого Солом'янського райвідділку поліції і зобов'язати внести до єдиного реєстру відомості про кримінальне правопорушення на підставі заяви від 16 листопада (за фактом викрадення Мартинова - ред.)", - пояснив Купрій.

Прокуратура підозрює Мартинова у співучасті у викраденні директора департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександра Величка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-