Відставка прем'єра не на порядку денному - заява Порошенка, Яценюка та Гройсмана

Відставка прем'єра не на порядку денному - заява Порошенка, Яценюка та Гройсмана

Укрінформ
Президент Петро Порошенко, прем'єр Арсеній Яценюк і голова парламенту Володимир Гройсман вважають неприйнятними будь-які форми протистояння всередині парламентської коаліції.

Про це йдеться в їх спільній заяві, оприлюдненій у вівторок ввечері.

"Зараз як ніколи необхідні єдність, взаємна підтримка і спільна подальша робота президента, Верховної Ради та уряду. Питання про зміну прем'єр-міністра не перебуває на порядку денному... Потрібно поставити понад усе інтереси України, вгамувати політичні пристрасті і показати політичну культуру, гідну європейської країни", - сказано в заяві.

При цьому Порошенко, Гройсман і Яценюк засудили "істеричну антивладну, антиурядову й антидержавну кампанію, організовану корумпованими олігархами".

"Ми вважаємо неприйнятними будь-які форми протистояння всередині парламентської коаліції як такі, що "ллють воду на млин" ворогів української державності і демократії... Ми єдині в баченні стратегії розвитку держави. Коаліційна угода закріплює план конкретних кроків по її реалізації. Дискусії повинні стосуватися оптимальних шляхів втілення цього плану. Єдність, яку ми маємо зараз, є ключовим чинником успішних змін в країні", - підкреслюється в заяві.

У документі політики перерахували загальні успіхи, яких вони досягли впродовж року, що минає.

"Це стало можливим тільки завдяки злагодженій роботі президента, Верховної Ради та уряду. Досягнення української влади визнають наші західні партнери і підтримують реалізацію розпочатих реформ. Сьогодні надважливо не зупинятися на півдорозі, адже нам належить пройти весь шлях до успіху", - сказано в заяві.

Також у заяві міститься інформація про першочергові завдання коаліції на найближчі кілька тижнів. Серед них: посилення боєздатності Збройних Сил України; прийняття змін до податкового законодавства; прийняття закону "Про держбюджет України на 2016 рік"; рішення, які забезпечать продовження співпраці з МВФ; підтримка кроків уряду та НБУ щодо економічної стабілізації та оздоровлення фінансово-банківського сектора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-