Гройсман обіцяє день приватизації в Раді

Гройсман обіцяє день приватизації в Раді

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман обіцяє, що парламент виділить на питання приватизації тематичний день.

Про це повідомляє прес-служба ВР.

"За словами керівника парламенту, для розгляду "приватизаційних" питань у сесійній залі буде визначено відповідний тематичний день, і на законодавчому рівні будуть прийняті рішення як щодо процедури проведення публічної приватизації, так і щодо переліку об'єктів, які будуть приватизовані", - йдеться в повідомленні.

Гройсман наголосив на важливості законодавчого забезпечення повноцінного прозорого процесу приватизації.

Він зауважив, що зараз є "шалена недовіра" до самого процесу приватизації, що "усі розмови про приватизацію викликають негативну реакцію: мовляв, хтось щось хоче вкрасти», і на цьому спекулюють недобросовісні політики".

При цьому спікер наголосив, що неефективне використання державної власності є джерелом корупції та тіньових схем. Тому, заявив він, питання відкритості і публічності приватизації є надзвичайно важливим, і завдання парламенту полягає у напрацюванні пакету відповідних рішень, "щоб ні у кого не виникало сумнівів" у прозорості цього процесу.

Гройсман запевнив, що у Ради є потенціал для ухвалення цих законопроектів.

Він наголосив на важливості залучення до розробки й обговорення відповідних законопроектів представників громадянського суспільства, "аби ці питання знайшли у суспільстві підтримку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-