Справа Савченко: Суд поклав під сукно ще одну експертизу

Справа Савченко: Суд поклав під сукно ще одну експертизу

Укрінформ
На процесі народного депутата України Надії Савченко суд відклав до середи рішення щодо ситуації з експертизою "відео Єгора Руського", що доводить невинуватість Савченко.

Про це повідомляє у Твіттері Радіо Свобода.

"До процесу долучився адвокат Новіков, і тут же заявив, що частина відео бойовика Єгора Руського була змінена, а частина видалена. Новіков зачитує клопотання про проведення експертизи відео Руського, щоб визначити час і місце зйомки. Захисту відмовлено. Новіков подав клопотання про долучення до справи експертизи про зміну відео Єгора Руського і про допит експерта (у режимі відеозв'язку, - ред.) в суді", - йдеться у повідомленні.

Прокуратура протестує проти допиту експерта, а також попросила дати час, щоб оцінити клопотання про долучення до справи технічної експертизи "відео Руського". Суд відклав рішення до середи. Надія Савченко різко відреагувала на це: "Як би прокуратура не хотіла, щоб справа була гладенькою, вона сповнена протиріч. У цій експертизі знаходиться моє алібі. Я не знаю, як ви будете на мене дивитися, коли моє алібі стане очевидним. Ви просто затягуєте час!".

А адвокат Микола Полозов вважає, що суд відклав розгляд клопотань, щоб "отримати вказівку з "центру".

Нагадаємо, Савченко звинувачується російським слідством за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-